Pressen skriver

Her er noen klipp fra pressen og ellers fra nettet

450 sangglade barn preget Lyngdal
Av Tom Arild Støle,  18.04.05

Lyngdølene fikk glede av sang fra 450 barn under helgens barnegospelfestival.

page10_4 450 barn i alderen 9-14 år deltok i felleskoret som sang for de mange fremmøtte i Rådhusparken lørdag.
Mest markant var opptoget gjennom Lyngdal sentrum og minikonserten i Rådhusparken på lørdag.
450 barn sang så det bokstavelig talt ljomet gjennom høyttaleranlegget under barnegospelfestivalen, som startet med åpningsmøte fredag kveld, og som ble avsluttet med familiegudstjneste i Lyngdalshallen i går formiddag.
Også lørdag kveld var det folksomt i Lyngdalshallen, da den store festivalkonserten gikk av stabelen med 600 tilhørere.
Thore Thomassen deltok også under festivalen med appell og sang, både i hallen og i Rådhusparken, mens et lokalt band også bidro gjennom hele helgen.
Totalt 450 barn fra 25 forskjellige barnekor fra Agder og Rogaland deltok i barnegospelfestivalen, som i år ble arrangert for 13. år på rad. Festivalen holdes hvert andre år i Agder og Rogaland, og har én gang tidligere vært holdt i Lyngdal, for ti år siden.
Fra Farsund deltok koret Sifa, mens barnekorene Veslefrikk, Levende Lys og Kvås barnekor deltok fra Lyngdal.
– Målsettingen med en slik årlig festival er å inspirere barna til å synge i kor, sier festivalsjef Helene Kristiansen i NMS Agder og Stavanger, som står bak selve arrangementet.
Budskapet for årets festival var «Gud er glad i deg», og i den store konserten i Lyngdalshallen lørdag kveld ble syngespillet med samme navn fremført av festivalkoret, ved dans, sang og drama.
Festivalen fikk et overskudd på 35.800 kroner. Denne summen går til et misjonsprosjekt. Prosjektet er kjøp av motorsykkel til en prest på Madagaskar, slik at han kan komme seg rundt i landet.
– Arrangementet har vært knirkefritt. Vi er strålende fornøyd, og vi fikk inn nesten 8000 kroner mer til misjonsprosjektet enn vi hadde satt som mål, forteller festivalsjefen.


Storeksportør av musikkspill
Stavanger Aftenblad januar 2000
Arnt Olav Klippenberg

I kveld har musikkspillet, En glede for hele folket, premiere i Egersund. Musikkspillene til Alf Georg Østebrøt framføres over hele landet.

EGERSUND: 300 aktører skal på scenen og publikum vil få oppleve englekor, dansende kameler og swingende vismenn. Det er forventet 2000 publikummere i Egersundshallen og disse loves julesang fra Betlehem med trøkk.

Det er Alf Georg Østebrøt som har skrevet julespillet, og som setter det opp i samarbeid med skolene i Eigersund.

Julespillet selges som en perm med noter, tekster og oppgaver. Sangene ligger på en cd både som originaler og som play back.

– Julespillet og et påskespill er spredd til rundt 500 steder, forteller Østebrøt, med Madagaskar og Røst som ytterpunkter.

– Jeg går stadig og tenker på ideer, og hva jeg kan få til. Først og fremst gjør jeg dette fordi det er kjekt, sier han.

Eva Tone Wetteland er ansvarlig for dramatiseringen. Hun er spent på om alle ungene kommer nå som influensaen herjer skolene.

– Dere er ikke redde for å sette opp et fellesprosjekt, med religiøst innhold, i disse flerkulturelle tider?

– Nei, det har vi diskutert. Vi har tatt det opp med de det gjelder, svarer Wetteland.-Og dessuten er ikke dette forkynnelse, legger Østebrøt til.

Spillet markerer at det er 2000 år siden Jesus ble født. Alle barneskolene i kommunen er med, unntatt Rundevoll.

– Det er en utvidet versjon av spillet som vises i kveld, forklarer Østebrøt. Eva Tone Wetteland har laget nye dialoger, og jeg har laget en åpning som nok vil sjokkere noen, sier han til Aftenbladet.– Nå er plata klar!
Dalane Tidende juni 2004
INGVE AALBU


Dirigent Alf Georg Østebrøt fikk det travelt da han for første gang skulle vise fram den nye plata til Sing iT.

– Få se, få se! lød det fra en stim av unge sangere.
Koret har til vanlig tilhold i Eigerøy arbeidskirke, der Alf Georg er organist, men nå skal musikken ut i stuene til folk. Plata «Gud er glad i deg!» er trykket opp i 500 eksemplarer.
– Opptakene gjorde vi i mars og april. Totalt er det åtte sanger på cd’en. Vi bruker solister på versene og fullt kor på refrengene. Det er viktig å få engasjert så mange som mulig av medlemmene i koret. Derfor er de fleste i aksjon som solister, sier Alf Georg Østebrøt, som har skrevet både teksten og musikken til sangene.

FRISK MUSIKK: Innholdet spenner fra rap til blues og gospel.
– Det er ei litt frisk plate. Det er sånn jeg liker det. Faktisk er det bare én rolig sang. En dag jeg var ute og kjørte, fant jeg ut at alle låtene var raske, så da måtte jeg hjem og skrive en rolig en, smiler Alf Georg.
Han har også skrevet et dramastykke til sangene.
– Vi prøver å blande inn både teater og dans når vi øver. Det synes vi er kjekt. Til høsten skal vi prøve å få til en forestilling med både dansen, dramastykkene og sangene. Vi har ikke framført alle låtene på én gang tidligere, men det skal vi gjøre under Barnegospelfestivalen på Ålgård, forteller dirigenten.

STOR INTERESSE: Koret har rundt 40 medlemmer. De yngste går i tredje klasse.
– To er gutter, resten jenter. Sing iT ble startet opp våren 2000. Så langt har det gått veldig bra. Vi øver hver onsdag, men nå har vi tatt pause for sommeren, sier Alf Georg Østebrøt.
Nå er han spent på hvordan mottakelsen av plata vil bli.
– Det er ikke hver dag det slippes ei barneplate i Eigersund. Det skjer faktisk nokså sjeldent, bemerker dirigenten.
Medlemmene i Sing iT tjener litt selv for hver plate de selger. Ikke overraskende går salget unna.
– Ei av jentene hadde allerede fått bestillinger på 26 plater. Det må være bra, ler Alf Georg Østebrøt.
Cd-platene er trykket opp av selskapet Lynor i Kristiansand.
 


Vår Land om Enger skole i Åmot


Julespill er morsomt. særlig fordi jeg har fått en egen rolle, sånn derre soldat-et-eller-annet. Jeg har drømt om det hele livet, sier Janne Erlandsen og gleder seg til å gjenta bedriften på skolens juletrefest. Ti-åringen synger rollen som engelen Gabriel.
-Jeg har en helt annen stemme når jeg synger enn når jeg snakker, for jeg må liksom gjøre til stemmen hele tiden, forklarer Janne etter endt julespill-dyst.
Sammen med lakenkledde og ballettdansende engler, vise menn i fargerike kostymer, landsens gjetere og litt sjenerte Josef og Maria, er Janne skuespiller i julemusikalen. Godt støttet av et kor med over hundre barn synger de oppjazzede versjoner av "Ære være Gud i det høyeste", både på norsk og latin.Fra Ringshaug skole

http://skole.tonsberg.kommune.no/ringshaug/

ringshaug_skole                                                                                                                                                                       

 

Påskegudstjeneste med Rossabø skole

av Kristian Støle

korTorsdag 10. april var over 500 elever fra Rossabø skole samlet til påske-gudstjeneste i kirken. Gudstjenesten bestod av 2 deler; et syngespill om påsken og en del med sang og påsketanker ledet av kapellan Kristian Støle.

Rundt 90 5 klassinger hadde øvd inn påskespillet: " Har du hørt det ??" Her møter vi påskens hendelser gjennom bibeltekstene, sang og drama. Gjennom påskespillet tok elevene oss med inn i påskens hendelser på en sterk måte .

Applausen fra medelevene var stor da spillet var ferdig. Fellessangen lød sterk og god, kanskje sterkest til den tradisjonelle salmen: Påskemorgen slukker sorgen. I denne delen av gudstjenesten ble vi minnet om Kjærligheten som er sterkere enn ondskapens og dødens makt, og vi tente lys på lysgloben, bl.a. for barna i Irak.

Gudstjenesten gav en flott inngang til påsken.

Vi takker lærere og skole for flott engasjement.

Samme kveld er det foreldre og foresatte til 5 klassingene som får oppleve syngespillet.